21 juni 2021 admin

Nieuwe workshops najaar 2021

> Hoe met ouders in gesprek gaan over schulden – Veerle Van Mossenvelde (CAW Oost-Vlaanderen)
Dinsdag 28 september 2021 van 10u30 tot 12u

Met deze workshop gaan we dieper in op de schuldenproblematiek. Welke soorten schulden zijn er, hoe komt het dat mensen in schulden terechtkomen, wat betekent het voor mensen om schulden te hebben, welke hulpverlening bestaat er voor mensen met schulden?…. Tenslotte geven we nog tips hoe je als school best in communicatie kan gaan met ouders in schulden.

Schrijf je in via dit formulier.

> De schoolfactuur, wat nu? – Marijn Somers en Rudi Friedrichsen (vzw Krijt)
Maandag 22 november 2021 van 13u30 tot 14u30

Hoe communiceer je over betalen en kosten met ouders? Weten ouders bij wie ze terecht kunnen als ze niet kunnen betalen? Hoe ziet een goede schoolrekening eruit? Wat is een goede spreiding van de schoolfactuur? Deze workshop is vooral interessant voor scholen die (nog) geen Krijt/STOS-traject volg(d)en.

Schrijf je in via dit formulier.

> Alle leerlingen mee op (dag)uitstap of meerdaagse reis – Nele Buyl (Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen in Aalst)
Maandag 29 november 2021 van 13u30 tot 14u30

Een basisprincipe van een sterk gelijkekansenbeleid is dat álle leerlingen kunnen participeren aan alle activiteiten die de school aanbiedt – ook de (dag)uitstappen en meerdaagse reizen. Maar hoe dit realiseren? Nele Buyl, onderwijswerker bij de Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen in Aalst, wisselt met de deelnemers hierrond uit.

Schrijf je in via dit formulier.

Inschrijven

Schrijf je in via bovenstaande linken. Je ontvangt een bevestiging direct na inschrijving. Mocht je toch niet aanwezig kunnen zijn, kan je via die bevestiging je inschrijving wijzigen.

Heb je geen mail ontvangen, laat het dan even weten aan roos.fekkers@vzwkrijt.be

De links om deel te nemen worden een dag voorafgaande aan de workshop verzonden.