17 mei 2021 admin

Aanbod workshops

In de week van 26 april organiseerden we de week van Krijt. Een boeiende week met een 30-tal workshops. Veel workshops waren echter snel volzet, daarom organiseren we deze nu voor een tweede keer.

De eerste drie workshops die opnieuw zullen doorgaan, zijn:

> Procedure Opvolging Schoolfacturen – Julchen Buys
Maandag 7 juni van 13.00 tot 14.30

Hoe zorg je er als school voor dat de opvolging van schoolrekeningen vlot verloopt? Wat kan je leren van onbetaalde facturen? Wat zijn voor- en nadelen van zelf de betalingen opvolgen versus ze uit handen geven? Wat met ouders die niet kunnen betalen versus ouders die niet willen betalen?

> Bewust Kostenbeleid in het secundair onderwijs – Marijn Somers en Rudi Friedrichsen
Dinsdag 15 juni van 13.30 tot 15.00

In deze workshop gaan we dieper in op de verschillende aspecten van een bewust kostenbeleid op school. We bekijken onder andere hoe je de schoolkosten betaalbaar kan houden en laten ruimte voor uitwisseling.

> Het inschrijfmoment – Colette Victor en Marianne van den Bremt
Maandag 21 juni van 19.30 tot 21.00

De eerste ervaringen van ouders met de school zijn bepalend voor het verdere verloop van de daaropvolgende contactmomenten en de samenwerking tussen ouders en school. De manier waarop je als school het onthaal en/of inschrijvingsmoment organiseert, zet vaak de toon over hoe de ouders over de school denken. Hoe organiseer je het inschrijfmoment zodat je een goed zicht krijgt op de leerlingen, hun noden en gezinssituatie?

Inschrijven

Schrijf je in via dit formulier. Je ontvangt een bevestiging direct na inschrijving. Mocht je toch niet aanwezig kunnen zijn, kan je via die bevestiging je inschrijving wijzigen.

Heb je geen mail ontvangen, laat het dan even weten aan roos.fekkers@vzwkrijt.be

De links om deel te nemen worden een dag voorafgaande aan de workshop verzonden.