Open-venstermomenten

Openvensters geannuleerd

In het kader van de huidige crisis hebben we besloten om de twee Openvensters die gepland waren op 28 april in Gent en 7 mei in Leuven te annuleren. As we het nieuws volgen, lijkt het onwaarschijnlijk dat de scholen na de paasvakantie terug open zullen gaan en nog minder waarschijnlijk dat events zullen mogen doorgaan.

We bekijken nog of we de Openvensters kunnen verzetten naar een later moment in 2020. Anders zal het voor het voorjaar 2021 zijn. In ieder geval, we houden jullie op de hoogte.

Voor lopende STOS trajecten, ook voor andere scholen die vragen hebben over het omgaan met kwetsbare leerlingen in deze tijd, we blijven via mail en gsm bereikbaar.

Het STOS team

Studiedagen

We organiseren open-venstermomenten: ontmoetingsmomenten tussen scholen, schoolbetrokken organisaties en experts. Ook andere geïnteresseerden kunnen deelnemen. Scholen die een STOS-traject volgen, nemen gratis deel.

Centraal bij deze open-venstermomenten staat uitwisseling van ervaringen, het delen van tips en trucs en kennismaking met regionale organisaties. We zorgen ervoor dat er steeds een aanbod is uit de verschillende domeinen die te maken hebben met een bewust armoede en –kostenbeleid: visie, kostenbeleid, communicatie, participatie, schoolrekening en solidariteitsfonds.